Magičen četrtek

V četrtek, 9. 3. 2023, smo se učenci 5. razreda odpravili na nov čaroben dan. Ko sem se zbudil, sem bil dobre volje, saj sem se veselil današnjega večera, ko bomo imeli disko. 

Najprej je bil čas za zajtrk. Oblekel sem se v smučarsko perilo in se postavil v vrsto za zajtrk. Pri zajtrku smo jedli pašteto, maslo, med, marmelado in kruh. Bilo je zelo okusno. Po zajtrku smo si nadeli smučarske čevlje, spet mi je uspelo, da sem si jih sam zaprl. Nato smo vzeli še smuči in palice, spet smo prehiteli učitelja. Bil sem ponosen na nas. Doživeli smo še eno presenečenje, saj je našo sošolko Julijo prišla pozdravit njena teta, saj dela v Ruški koči. Po prihodu učitelja smo se končno odpravili na smučišče. Najprej smo se dodobra ogreli, ogrevanje je vodil sošolec Nial. Nato se nam je pridružil učitelj Miran, sledilo je smučanje. Ponovili smo različne ovinke, trike in odšli na sidro. Ni me bilo strah, ampak sem na sidro vseeno šel z učiteljem Miranom.

Ko smo prišli na vrh, nas je presenetila naša bivša razredničarka Marija. Počastila nas je z vročo čokolado s smetano. Sledilo je smučanje. Do sidra smo šli po nekoliko strmejšem vrhu, malo nas je bilo strah, vendar smo varno prispeli. Nato smo morali oditi na drugo stran, takrat je fant iz druge skupine vame potisnil sidro, zelo me je bolelo. Še zadnjič smo šli po sidro, sledilo je kosilo. Sledil je počitek, nato pa ponovno smučanje. Po smučanju smo se okrepčali z malico, nato smo čas izkoristili za različne igre.

Ko smo pojedli večerjo, je sledil krst novopečenih smučarjev, ko nas je učitelj Luka poškropil s plastenko vode in s smučko rahlo udaril po zadnjici. Potem je končno napočil čas za večerni disko, kjer smo veliko plesali in se sladkali. Bilo je zelo zabavno. Sledilo je umivanje in spanje. Ta dan je bil moj najboljši. Upam, da se še kdaj ponovi. 

Jan Fekonja, 5. razred 

Zarja Črnčec, 1. a razred