Legendarnih 16 …

Smo devetošolci, pri katerih ne manjka smeha in zabave. Po naše smo »prave legende«. Osnovno šolo zapuščamo z dvignjeno glavo in najlepšimi spomini na preteklih 9 let.

Patrik Brumen
Najboljše spomine sem doživel v zadnjih dnevih pred koncem šolanja. Takrat smo bili najbolj sproščeni in brez obveznosti. Vpisal sem se na SERŠ.

Tjaša Mihelič
Najbolj se mi je utrnil v spomin naš dogovor na smučanju v 5. razredu. Kdor pade, mora celotni skupini plačati vročo čokolado. Patrik svojega dogovora še ni izpolnil. Vpisala sem se na Biotehniško šolo Maribor.

Teo Kirbiš
V devetih letih šolanja se mi je v spomin najbolj utrnil odhod mojih sošolcev v šolo v naravo, medtem ko sem jaz ta čas preživel doma. Vpisal sem se na Ekonomsko šolo Maribor.

Žana Jeza
Moj najljubši spomin sega v 8. razred, ko smo z razredom naredili naš revolucionaren pobeg iz šole, ki nam je prinesel tudi opomine. Vpisala sem se na Ekonomsko šolo Maribor.

Jure Kocbek
V vseh devetih letih se mi je najbolj vtisnil v spomin korona čas, ko smo 6. in 7. razred preživeli doma. Vpisal sem se na Srednjo gradbeno šolo Maribor.

Elvira Črešnar
Najbolj mi je v spominu ostala šola v naravi v 3. razredu, ko smo predzadnji dan imeli disko z osmošolci mariborske šole. Vpisala sem se na Srednjo kemijsko šolo Maribor.

Nik Lorenčič
Najbolj sem si zapomnil metanje učiteljev s klica med korona časom. Vpisal sem se na Ekonomsko šolo Maribor.

Lana Zorec
V vseh devetih letih šolanja so se mi najbolj v spomin vtisnili zaključni izleti, eden izmed teh je bil izlet v 7. razredu, ko smo se odpravili v adrenalinski park. Vpisala sem se na Srednjo zdravstveno in kozmetično šolo Maribor.

Primož Šnajder
V spomin se mi je vtisnil dogodek, ko smo Andreja zaprli v kovček, ga obrnili na glavo. Vpisal sem se na Biotehniško šolo Maribor.

Tiana Šipek
Iz časa šolanja v osnovni šoli sem si najbolj zapomnila zaključni izlet v 9. razredu, saj smo v Celovcu zelo uživali in imeli veliko prostega časa za druženje, sprehode po Kranjski Gori in razvajanje v bazenu. Vpisala sem se na Prvo gimnazijo Maribor.

Jan Fanedl
V spominu mi bodo ostale skrivalnice po šoli z mojimi sošolci. Vpisal sem se na TŠC.

Gala Bračič
V vseh devetih letih se mi je najbolj utrnil v spomin pust v 8. razredu, ko se je celoten razred namaskiral v smrkce. Vpisala sem se na Srednjo kemijsko šolo Maribor.

Andrej Holer
Meni se je v spomin najbolj vtisnilo druženje fantov na stranišču in norije, ki smo jih tam počeli. Vpisal sem se na SERŠ Maribor.

Gloria Vuzem
V devetih letih se mi je najbolj utrnilo v spomin to, da zaradi snega večine sošolcev ni bilo v šolo. To smo izkoristili in se pri verouku metali v sneg. Vpisala sem se na Ekonomsko šolo Maribor.

Tilen Fanedl
Najbolj se mi je v spomin vtisnilo kolesarjenje po lepih poteh Kranjske Gore. Vpisal sem se na TŠC.

Teo Grah

GOVOR RAZREDNIČARKE

DRAGI DEVETOŠOLCI/ DEVETOŠOLKE,

naj začnem svoje razmišljanje o vas, o nas in o vsemu, kar smo doživeli, s Pavčkovo pesmijo Prvikrat:

Enkrat je vse prvikrat
kakor v prvem razredu:
prvi otok, prva obala,
prva skala, prva korala,
prva riba, prvo drevo, prvi vrt
in iz ozadja
prva ladja
polna čudnega sadja
samoglasnikov in soglasnikov
črk in črt.

Enkrat je vse prvikrat.
Prva risba, prva naloga
in pod njo sonce
kot prva žoga.

Samo enkrat je prvikrat:
prva omama,
prva rana,
na belem listu prvi znak,
prvo čudo
in prvo hudo.
Vse drugo
je drugo.

1. 9. 2019 se je za nas pričela skupna pot, vi prvič v 6. razredu na predmetni stopnji, na prvi stopnički v odraščanje, jaz prvič v vlogi razredničarke. Vsi skupaj pa združeni v mešanih občutjih, radovednosti, previdnosti, strahu, veselju in pričakovanjih.

Dovolili ste mi,  da vstopim v vaš mali svet, da vas spremljam na poti odraščanja, z menoj delili veselje, žalost, prve ljubezni, uspehe in poraze, težke izgube in velike zmage. Zato sem vam neizmerno hvaležna, saj sem se ob vas marsičesa naučila tudi jaz. Dovolili ste mi, da sem bila jaz, včasih nasmejana, včasih sitna in stroga, velikokrat pa popustljiva in razumevajoča. Predvsem pa sem ob vas osebnostno rasla in z vami premagovala izzive, ki nam jih je prinašal tok življenja. Skupaj smo gradili mostove prijateljstva in se učili o pomembnih življenjskih vrednotah. Skozi šolske projekte, športne dogodke, glasbene nastope in druge dejavnosti ste razvijali svoje talente, si pridobivali izkušnje, ki vam bodo koristile v prihodnosti.

Vsak izmed vas ima edinstvene sposobnosti in darove. Ne pozabite, da je vsak dosežek, ki ste ga dosegli, pomemben. Vsaka ovira, ki ste jo premagali, je prispevala k vaši rasti in razvoju.

Vsak od vas je imel svoje izzive, vendar ste se vsi trudili in dosegli nekaj izjemnega. Pridobili ste znanje, razvili veščine in rasli kot posamezniki. Vaša predanost učenju je bila izjemna, dosegli ste veliko. Včasih ste presegli moja pričakovanja in upe, morda tudi svoje.

In ko vas tako pogledam, dragi moji, se zavem, da je res, da vsega, kar se v življenju zgodi prvič, res ne pozabiš. V srcu in spominih ostanejo prvi koraki, besede, prva prijateljstva, prve simpatije, uspehi in porazi, prva razočaranja in najstniške radosti.

Sprememba, ki vas čaka, bo velika. A ne bo edina.  Odpravljate se na novo pot, kjer se boste srečali z novimi izzivi, priložnostmi in pričakovanji. Zavedam se, da vas preplavljajo najrazličnejša občutja, morda dvomi in skrbi, vendar verjamem, da ste dovolj pripravljeni in sposobni, da se spopadete z vsem, kar vam bo prišlo na pot.

Čas je, da končamo to poglavje, da napišemo zadnjo poved in naredimo piko, vendar ne pozabite, da je to le začetek novega in razburljivega obdobja v vašem življenju. Ostanite zvesti sami sebi, verjemite vase. Ne bojte se sprejemati izzivov.

Želim vas spodbuditi, da ohranite pozitiven odnos do življenja in si postavite cilje za prihodnost. Ne bo vedno lahko, vendar se z vztrajnostjo, disciplino in pogumom lahko doseže velike stvari. Bodite odprti za nove izkušnje, spoznavajte nove ljudi in vzemite si čas, da raziskujete svoje strasti in interese. Ne pozabite na drobne radosti, ležanje v travi, sanjarjenja o daljnih krajih, na občutek sonca na koži in kapljic dežja na licih. Ne pozabite na nasmehe in nežne dotike. Bodite samosvoji in radovedni.

Verjamem v vas in v vašo sposobnost, da dosežete velike stvari.

Dragi moji, še zadnjič …  lepo se imejte in veliko se smejte.

Aleksandra Kuntner, razredničarka